Ce nu stiai despre brokerite si femeile de la bursa

Cu toate ca aceasta parte de lume a investitiilor si a bursei de valori pare mai mult acaparata de barbati, ei bine sunt si femei care se descurca si au rezultate notabile in acest sector. Mai degraba spus un proces de 30% din activele financiare pe intreg mapamondul sunt detinute de femei, acestea provenind in mare parte din imobiliare. Ba mai mult decat atat potrivit unui sondaj Credit Suisse mai mult de jumatate din clientii pe care ii poate avea o femeie au averile in proportie de 90% cash, dar si obligatiuni.

Cu toate astea se mai spune ca femeile tind sa-si proiecteze investitiile pe un termen ceva mai lung si de asemenea se adapteaza foarte usor la schimbari. Iar prin anul 1870 prima brokerita de pe Wall Street a fost Victoria Woodhull, cea care si-a infiintat propria companie de intermediere a tranzactiilor bursiere. Ca sa nu mai spunem ca in prezent sunt aproape 40 de femei sunt la conducerea unor companii din structura indicelui S&P 500. Iar printre cele mai cunoscute amintim de UPS – Carol Tome, Best Buy – Corie Barry, Oracle – Safra Catz, AMD – Lisa Su.

O alta femeie de succes care se face remarcata in domeniul bancar este si Jane Fraser, cea care in curand va conduce o banca esentiala pentru finantele din America. Iar spre exemplu in Europa sunt doar 28 de companii listate care au in pozitii cheie femei.Prin urmare avand in vedere egalitatea intre sexe pe continentul european, doar companiile din Norvegia, Suedia si Franta tin sa respecte aceasta regula.

Potrivit unui alt studiu realizat in anul 2019 se spune ca acele companii listate care au in functii cheie femei sunt printre cele mai profitabile si de asemenea au o prformanta mult mai buna in ceea ce priveste bursa.Tot la capitolul performante in lumea feminina trebuie sa o mai adaugam si pe Whitney Wolfe Herd, fiind cea mai tanara femeie care listeaza o companie pe Wall Street, varsta acesteia fiind de 31 de ani.

Si tot aici trebuie sa amintim de cele mai inovatoare tehnologii de pe Wall Street realizate de catre Cathie Wood. Asadar pentru ca nici la noi in Romania nu lipsesc astfel de femei model aducem in prim plan pe una dintre ele pe numele ei Mihaela Biciu, fiind una dintre cei mai activi brokeri de retail de pe piata romaneasca.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *