Ce parere aveti despre aparatele dentare invisalign?

Cu fiecare moment care trece ne dam seama ca lumea din jurul nostru evolueaza. Si odata cu ei si tot ce tine de tehnologie, dar si solutiile in tratarea unor boli sau a unor mici cutume care ne pot impiedica sa avem si sa ne bucuram de o viata normala. Am putea spune ca o mica, dar importanta cutuma este si cea legata de zambet, dantura noastra.

Fie ca vorbim despre forma dintilor sau de spatiul mult prea mare dintre dinti, aceste mici probleme, dar vizibile ne pot da mari batai de cap. Si unde nu mai pui ca purtarea unui aparat dentar traditional iti poate aduce la pachet si pierderea increderii de sine. Iar aceasta nu este o gluma, ci mai degraba o consecinta a ceea ce se intampla astazi in lumea moderna. Cu toate astea pentru problemele amintite ceva mai sus, in paragraful trecut exista si o rezolvare – aparate dentare invisalign.

Pentru inceput ar fi mult mai usor pentru toata lumea, daca am explica ce inseamna si ce reprezinta aceasta noua metoda de rezolvare a problemelor care tin mai mult de forma si aspectul dintelui, si nu chiar de sanatatea propriu-zisa a acestuia. Desigur aceste aparate dentare invisalign se mai numesc si aparate dentare invizibile, datorita proprietatilor si caracteristicilor pe care le au aceste aparate.

Se spune ca acestea sunt invizibile, deoarece sunt realizate dintr-un material plastic si care nu este atat de vizibil precum metalul asa cum este in cazul unui simplu aparat dentar traditional. Iar pe langa acest factor mai putem adauga si faptul ca un astfel de aparat dentar invizibil necesita si o ingrijire ceva mai speciala si mult mai eficienta. Avand in vedere ca acest nou aparat este mobil si se poate scoate, specialistii recomanda curatarea acestuia cu o periuta si o pasta de dinti nu foarte abraziva, pentru a nu zgaria aparatul dentar invizibil.

De ce este recomandata curatarea eficineta?

In primul rand pentru a se evita cariile, care se pot depune pe acest aparat in timpul in care il utilizati. De asemenea nu trebuie sa uitam nici de mirosul pe care il poate avea aparatul, in cazul in care acesta nu este curatat eficient. Tot aici mai trebuie sa mentionam si faptul ca un astfel de aparat dentar se poate inlocui in anumite momente si etape cheie ale tratamentului si a evolutiei pe care o prezinta fiecare pacient in parte.

Bineinteles aceasta chestiune este stabilita de medicul ortodont in functie de evolutia pe care o ai si a metodei de tratament. Dar si aici trebuie sa mai adaugam ca in cazul acestui nou aparat dentar invizibil perioada de tratament este ceva mai scurta fata de metoda traditionala, care se aplica la un moment dat.

Cu toate astea fiecare dintre noi este liber sa aleaga tot ce este mai bun pentru sanatatea lui, avand in vedere ca avem la indemana liberul arbitru. Insa nu ar trebui sa uitam ca inainte de fiecare decizie a noastra pe care o vom lua sa ne adresam mai intai specialistilor. O alegere inteleapta este intotdeauna calea catre succes si catre o sanatate de fier.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *