Divortul pe cale amiabila sau divortul la tribunal?

Pe parcursul vietii noastre se pot intampla lucruri frustrante pe care nici nu ni le-am imaginat si pe care nici nu le-am vrut. Si cu toate astea prea multe lucruri si optiuni nu ne raman. Cu atat mai mult daca printre astfel de intamplari obscure isi face simtita prezenta si un avocat divort. Nu am inteles niciodata de ce unele cupluri si intocmai familii ajung sa se destrame intr-un mod extrem de urat, pe care de cele mai multe ori noi cei din jur il percem intr-un alt mod.

De cele mai multe ori percepem astfel de rupturi ca pe ceva foarte urat si de nenumarate ori avem tendinta sa condamnam persoanele implicate intr-un asemenea proces si chiar fara sa stim prea multe despre acea intamplare nefericita. Oricat de absurd ar parea o astfel de chestiune nimeni nu are dreptul sa-l judece pe cel de langa el, cu atat mai mult daca nu are informatii din interior despre ceea ce s-a intamplat sau se intampla cu respectiva familie.

Dar ca de obicei trebuie sa ne confruntam cu o majoritate a populatiei foarte curioasa si care “se baga in seama” vrand, nevrand, fara ca nimeni sa le ceara acest lucru. Toti acesti factori ne aduc unora dintre noi o mare indignare. O indignare pe care nu o putem reprima si cu care, de obicei, suntem nevoiti sa o acceptam si sa traim cu ea. Pe de alta parte poate ca nu este treaba noastra sa ne bagam in problemele unei familii, chiar daca separarea membrilor se realizeaza printr-un proces in instanta si cu diferite traume.

In schimb ar trebui sa fim mai atenti la comportamentul acestora, astfel incat sa nu duca la agresivitate si ulterior la omori. Caci din nefericire presa a fost cea care de multe ori, poate prea multe ori a semnalat astfel de derapaje si de cazuri nefericite. Da in astfel de situatii este chiar necesar sa fim ceva mai atenti la ceea ce se intampla in jurul nostru. Mai ales daca avem si posibilitatea sa intervenim si sa nu lasam sa se intample vreo tragedie.

Toate aceste mici detalii ar trebui luate in calcul, fara sa exageram ceea ce vedem si auzim si fara sa vorbim urat la adresa membrilor respectivei familii. Ma gandesc ca poate daca noi cei din exterior am fi ceva mai atenti la nevoile oamenilor din jurul nostru poate ca nu s-ar produce atat de multe intamplari nefericite. Chiar daca uneori ne lasam influentati de sentimente si de emotii, asta nu inseamna sa devenim nepasatori la neplacerile, nefericirile si problemele oamenilor din jurul nostru.

Cu toate ca nu ne sunt apropiati asta nu ar trebui sa ne opreasca din ceea ce credem ca este drept sa facem si din ceea ce noi putem realiza atat cat situatia in sine ne permite. Prin urmare fiecare dintre noi poate actiona la un moment dat si nu doar sa fie parte din acea intamplare nefericita ca simplu spectator. Cu cat vom intelege toate acestea si ne vom insusi faptele si actiunile, abia atunci putem spune ca suntem cu adevarat puternici impreuna.

Cat despre divor, acesta este un act destul de dureror pentru cei implicati, iar cei care doar sunt spectatori pe margine ar trebui sa-i trateze ca atare si nu sa”puna paie pe foc”, astfel incat sa se ajunga la tragedii din nefericire.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *