Muzeul Iluziilor – premieră la Ploiești

Iluzii optice, 24 de oglinzi de mari dimensiuni care deformează realitatea, o hologramă piramidală, un generator Van De Graaff sau un theremin, instrumentul muzical la care poți cânta fără să îl atingi, sunt doar câteva dintre surprizele care îi așteaptă pe ploieșteni în perioada 12-21 noiembrie 2019 la Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova.

Conceptul, unul unic în România, are un caracter interactiv, astfel vizitatorii muzeului vor putea înțelege cum funcționează iluziile prin contactul direct cu cele peste 100 de obiecte prezentate, dar și prin explicațiile unui povestitor virtual care va oferi detalii și va face demonstrații live.

„Noi ne-am dorit mult să creăm un loc în care participanții de orice vârstă să poată învăța prin joacă și interacțiunea directă cu exponatele”, a declarat Adrian Filpișan, inițiatorul principal al Muzeului Iluziilor. „Proiectul e, în primul rând, unul educativ și neconvențional. Cred că fiecare familie, fiecare copil și fiecare persoană trebuie să intre măcar o dată într-un Muzeu al Iluziilor Optice: e o experiență unică să parcurgi exponatele, să cânți la theremin sau să te așezi pe spate pe un pat cu 2200 de cuie fără să ți se întâmple nimic, la fel cum e amuzant și provocator să încerci să rezolvi enigmele din spatele fiecărei iluzii optice în parte”.

Vizitarea muzeului se va putea face pe bază de rezervare, prin email la contact@muzeuliluziilor.ro sau la numărul de telefon 0740.365.699. Spectacolele se vor desfășura între orele 09:00 și 18:00, din oră în oră, cu începere la oră fixă. Durata unei vizite este de 60 de minute, iar prețul unui bilet este de 16 lei.

Mai multe detalii aici.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *