Ce carti de educatie financiara trebuie sa citesti pentru a fi o femeie informata?

Intr-o lume in care barbatii sunt considerati cele mai importante persoane de afaceri, ei bine, nici doamnele nu se dau in laturi de la aceasta. Pe de alta parte este de apreciat faptul ca doamnele si domnisoarele isi doresc din ce in ce mai mult sa-si croiasca drum in acest domeniu al afacerilor. Cu toate acestea sunt si doamne care doar isi doresc sa fie informate cu privire la domeniul financiar.

Iar pentru asta acestea sunt dispuse sa investeasca timp in cititul cartilor ce trateaza subiecte de educatie financiara. In primul rand, daca iti doresti ca in acest an, 2022, sa fii putin mai chibzuita si sa nu mai cheltuiesti atat de mult, ai putea incepe prin urmatoarele lecturi.

CleverGirl Finance: Learn How Investing Works, Grow Your Money” scrisa de Bola Shokunbi – subiectul acestei carti se refera strict la diferenta dintre a face bani si ceea ce inseamna cu adevarat sa construiesti un imperiu. O astfel de lectura, care cu siguranta va va da o alta perspectiva si din care veti putea extrage ceea ce voi aveti nevoie in adevaratul sens al cuvantului. Nu uitati ca este o carte ideala pentru a invata cum puteti sa realizati investitii considerabile si eficiente.

Zero Debt: The Ultimate Guide to Financial Freedom” realizata de experta financiara Lynnette Khalfani Cox. Este o carte despre procesul si metodele prin care poti scapa de datorii, indiferent de sumele de bani pe care le datorezi. De altfel cred ca genul acesta de practici si de metode ne intereseaza pe toti, avand in vedere vremurile pe care le traim si datoriile substantiale pe care le au unii dintre noi catre stat sau diversi creditori.

When She Makes More: 10 Rules for Breadwinning Women” scrisa de jurnalista de origine americana Farnoosh Tarob. Intreaga carte reprezinta o strategie pentru toate acele femei care s-au confruntat sau se confrunta cu un risc de epuizare. De asemenea sunt aduse in prim plan problemele care pot aparea in viata unor femei si care din pacate duc la un dezechilibru financiar.

Get Good with Money: 10 Simple Steps to Becoming Financially Whole” a carei autoare este Tiffany Aliche, fiind si ea una dintre binecunoscutele autoare de carti cu specific financiar si din domeniul economic/financiar. Subiectul in sine trateaza o metoda prin 10 pasi care sa te ajute sa-ti gestionezi in mod eficient toate acele venituri si finante personale. De asemenea nu trebuie sa uitati ca aceasta carte reprezinta in fapt un ghid usor de inteles, de citit si de ce nu de pus in practica.

On My Own Two Feet: A Modern Girl’s Guide to Personal Finance” realizata de doua autoare cunoscute, mai exact Manisha Thakor si Sharon Keder. Ambele sunt absolvente ale Facultatii de Business de la Harvard. In carte va este prezentata experienta de viata pe care acestea au avut-o in domeniul financiar. Bineinteles tot aici veti gasi si cateva dintre practicile pe care acestea si le-au insusit la Harvard si mult mai mult decat atat.

Asadar avand in vedere lista de carti pe care am nominalizat-o aici, cu siguranta veti descoperi printre aceste lecturi lucruri pe care sa le intreprindeti, pe care sa le invatati si de asemenea sa aveti o alta perspectiva in ceea ce priveste domeniul financiar si economiile voastre.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *