Situații pe care nu le vrem dar de care avem parte

Vine un moment pe care nici nu-l așteptăm și nici nu putem face ceva pentru a amâna sosirea acestui moment. Oricât de mult am încerca să realizăm anumite lucruri în acest sens trecerea în neființă a unei persoane este imposibil de amânat, cu atât mai mult că aceasta nu există niciodată. Și chiar dacă uneori ne place să ne mințim că toate aceste lucruri țin de modul nostru de viață, de stilul nostru de a ne alimenta și de momentele de sport pe care le avem, ei bine toate acestea nu ne duc la eternitate, ci doar amână puțin timp acel moment care va veni oricum.

Da este bine să trăiești sănătos, să te bucuri de viață și de momente, dar trebuie să ai în vedere că cel puțin odată vei avea nevoie de un sprijin ceva mai complex, de un sprijin așa cum sunt acele servicii funerare sector 4. Poate că în mare parte ține de tine tot ceea ce se întâmplă, tot ceea ce contează pentru tine și pentru apropiații tăi. Dar oare câți dintre noi conștientizează toate aceste lucruri și toate aceste posibilități, pe care fiecare dintre noi le are la îndemână și pe care trebuie să le fructifice la o cotă maximă.

Nu trebuie neapărat să-ți faci griji pentru ceea ce urmează să se întâmple, ci mai degrabă ar fi mult mai util să realizezi toate acele lucruri pe care ți le dorești atunci când poți și ai toate resursele necesare pentru ați îndeplini dorințele. Dacă toți ne-am gândi la asta poate că ar fi ceva mai puține persoane triste care par ca niște ființe lipsite de viață și de suflare. Bineînțeles mai sunt și acele temeri pe care o bună parte dintre noi le cultivă și pe care le hrănesc cu fiecare moment din ce în ce mai mult. S-ar putea ca lucrurile pe care societatea le impune să nu fie pe placul tău, iar tu să nu poți să realizezi acele lucruri pe care ți le dorești atât de mult.

În schimb dacă ai privi toate situațiile din diverse perspective poate că ai avea mai multe șanse să înțelegi ce se întâmplă cu adevărat, ce trebuie să faci și mai mult de atât de ce trebuie să te bucuri. Cu cât îți dai o șansă să privești lucrurile diferit, cu atât viața ta se va simplifica și în cele din urmă vei rămâne doar să privești cu amuzament acele chestiuni pe care odată, demult te crispau și nu te lăsau să duci viața decentă pe care ți-o doreai. De altfel trebuie să cunoști foarte bine toate acele lucruri pe care pe care tu te poți baza în orice moment.

Iar în privința morții ar trebui ca aceasta să fie tratată ca un lucru firesc, de care din păcate fiecare are parte și de asemenea ar trebui să o considerăm doar ca pe o etapă, o trecere spre un alt nivel și să nu ne lăsăm cuprinși de tristețe și de jale. Cu alte cuvinte învățați să vă bucurați de viața pe care o aveți deja, de toate acele minuni care vă apar în cale și nu vă lăsați păcăliți de cine știe ce idei fantastice, care n-au nicio menire în experiențele voastre de viață.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *