Program dedicat antreprenoarelor din sectorul agroalimentar

Cei de la Impact Hub Bucharest și EIT Food au lansat Empowering Women in Agrifood (EWA). Acesta este un program dedicat femeilor antreprenor care au idei de afaceri în sectorul agroalimentar. De altfel 10 participante din țara noastră pot primi o finanțare de până la 10.000 euro.

Prin urmare acest program, EWA, este dezvoltat de către EIT Food pentru un număr de 50 de femei antreprenor care provin din 5 țări europene, țări precum: Cehia, Portugalia, România, Spania și Turcia. În România programul este implementat de către Impact Hub Bucharest.Principalul obiectiv ai celor de la EWA este acela de a motiva femeile antreprenor care sunt încă la început, astfel încât să conștientizeze puterea și capacitatea lor de a avea success și pentru a depăși obstacolele.

De altfel le va da încrederea corespunzătoare, cunoștințe și comunitatea adecvată de care au nevoie pentru dezvoltare. Mai exact programul EWA se adresează acelor femei din România care au idei de dezvoltare de business în agricultură sau în industria alimentară, și care bineînțeles au o vechime de maxim 2 ani pe piață. Ba mai mult decât atât, co-fondatoarea Impact Hub Bucharest, Oana Craioveanu afirmă:

„Am lansat acest program pentru că mai ales în zonele rurale, creativitatea și potențialul antreprenorial al femeilor este o sursă de creștere economică subexploatată care merită dezvoltată. Comisia Europeană lucrează cu țările din UE pentru a depăși aceste provocări și a încuraja mai multe femei în a-și lansa propriile companii”.

Doritoarele se pot înscrie gratuit până pe data de 15 iunie. Iar după selecția făcută de organizatori 10 femei antreprenor din România vor fi susținute pentru a-și dezvolta afacerea din domeniul agroalimentar și de asemenea vor primi mentorat personalizat și training devenind astfel parte din comunitatea EIT Food. După selecție, antreprenoarele alese vor putea participa și la 3 evenimente principale și importante care se vor desfășura în perioada iulie – decembrie 2020. Iar cele trei evenimente sunt:

  • Eveniment de matchmaking
  • Workshop de business
  • Eveniment de pitching și networking

Totodată partcipantele la acest program vor avea posibilitatea să câștige până la aproximativ 10.000 euro, dar și de a descoperi alte programe EIT Food, acces la investitori, business angels, și cooperative care să le ajute să-și ducă afacerile la următorul nivel. De asemenea mai multe detalii cu privire la toate acestea puteți găsi pe acest site.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *